طرز تهیه boza

آموزش طرز تهیه بوزا ترکیه | طرز تهیه boza

آموزش قدم به قدم طرز تهیه boza ترکیه 

بوزا نوعی اسموتی ترکیه ای میباشد و یک نوشیدنی خمیری شکل و مالت می باشد که عمدتا شامل بلغور و مخمر می باشد و سرشار از کربوهیدرات می باشد، هم چنین دارای عطر طعمی بسیار شیرین و خوشمزه میباشد که هر کسی را مجذوب خود می‌کند برای آشنایی با نحوه تهیه boza ترکیه ای با ادامه مطلب از مجله آشپزی وب نواز همراه باشید.

 

طرز تهیه boza
طرز تهیه boza

 

بوزا یک نوشیدنی تخمیر شده است بنابراین شما برای تهیه آن باید زمان کافی در اختیار داشته باشید.  boza یک اسموتی بسیار ساده است که از بلغور گندم، برنج، شکر، مخمر و آب تشکیل می شود و بیشتر مردم ترکیه این نوشیدنی را در فصل زمستان و پاییز می نوشند. در این نوشته می خواهیم طرز تهیه boza ترکی را به صورت کامل به شما آموزش دهیم. شما برای تهیه بوزا به هیچ تخصص خاصی نیاز ندارید همچنین مواد مورد نیاز برای تهیه boza نیز به راحتی در دسترس می باشد و شما برای تهیه مواد لازم با هیچ مشکلی روبرو نخواهید شد

مواد لازم برای تهیه بوزا : 

۱- بلغور جو یا گندم : یک ظرف

۲- آب :  یک پارچ

۳- شکر : یک کاسه

۴- مخمر خشک : نصف استکان

۵- پودر وانیل : نصف استکان

 

طرز تهیه boza :

مرحله اول : در این مرحله شما باید مقدار لازم بلغور گندم یا جو را در یک ظرف بجوشانید و تا صبح صبر کنید تا کاملا پف کرده و حالت نرمی به خود بگیرد،  دقیقا مانند بلغور سوپ یا حلیم. 

مرحله دوم : آب موجود در پارچ را به اندازه کافی بر روی بلغور می ریزیم تا جایی که آب به اندازه ی یک بند انگشت از سطح بلغور فاصله داشته باشد.

مرحله سوم : سپس ظرف حاوی بلغور و آب را روی اجاق گاز قرار داده و آن را کاملاً می جوشانیم، پس از این که بلغور مورد نظر شما کاملاً جوشیده شد آن را از روی اجاق گاز برداشته و پس از اینکه کمی خنک شد با کمک یک همزن محتویات آن را هم می زنیم.  در عین حال که محتویات بلغور را هم میزنید مقداری هم آب داغ باید بر روی آن بریزید تا کاملاً حالت خمیری شکل به خود بگیرد.

مرحله چهارم : به کمک یک صافی و یک کفگیر خمیر به دست آمده را از صافی رد می کنیم تا پوسته های بلغور از خمیر آن جدا شود و ماهی کاملا صاف و یکدست  داشته باشید.

مرحله پنجم : پس از اینکه مایه به دست آورده را کاملاً صاف نمودید، آن را در گوشه ای بگذارید که کاملا خنک شود.  در این مرحله مقداری آب در داخل لیوان ریخته و یک قاشق غذاخوری مخمر خشک خود را در داخل لیوان ریخته و کاملا هم بزنید تا محلول قهوه ای رنگ مخمر به دست بیاید، سپس لیوان را پر آب کنید و به اندازه ۲ قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه نموده و کاملا هم بزنید . محلول بدست آمده را در داخل ظرف بلغور بریزید و با کمک کفگیر حسابی محتویات ظرف را به هم بزنید.

مرحله ششم : این مرحله نیاز به صبر  بیشتری دارد، در این مرحله شما باید به ظرف حاوی محتویات بوزا را  به مدت ۱۵ ساعت در این رو یخچال نگه دارید تا کاملا سفتی خود را به دست بیاورد و هر دو سه ساعت یکبار باید در آن را باز نموده و محتویات آن را به هم بزنید تا یکنواخت شود. 

مرحله هفتم : پس از گذشت ۱۵ ساعت یا یک روز کامل، ظرف مورد نظر را از یخچال بیرون آورده و خواهید دید که کاملا سفت شده است،  در این مرحله باید وانیل و مابقی شکر را بر روی آن بریزید و کاملا هم بزنید. برای اینکه دسر به دست آمده کمی شل و آبکی شود می توانید مقداری آب خنک نیز به آن اضافه نمایید در عین حال که دارید محتویات ظرف را به هم می زنید کمی نیز آب به آن اضافه کنید تا محلول شل و آبکی و قابل مصرف شود .

مرحله آخر : در این مرحله شما باید بوزا را در لیوان های مختلف بریزید و برای پذیرایی از مهمانان و اعضای خانواده آن را سرو کنید،  برای زیبایی کار و تزئین بیشتر می توانید مقداری سمنو و یا چند نخود سرخ شده بر روی آن قرار دهید. برای درک بهتر نحوه ساخت و طرز تهیه boza می توانید ویدیو آموزشی زیر را مشاهده نمایید.

 

تیم وب نواز امیدوار است که از این مطلب قصد برده باشید در صورتی که پیشنهاد و یا انتقاد خاصی دارید می توانید از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

 

 

 

آموزش طرز تهیه بوزا ترکیه | طرز تهیه boza
به این مطلب امتیاز بده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *